unelmatehas

Yhteisö

Työpetari

Työpetari toimii aktiivisesti osana Unelmatehas-yhteisöä. Yhdistys on käynnistänyt kuntouttavan työtoiminnan pilottimallin 1.3.2017 ja kokeilua jatketaan vuoden 2017 loppuun asti. Toimintamallin keskeinen osa on ryhmätoiminta, jota järjestetään Unelmatehtaalla.

Toiminta

Ensisijainen tehtävämme on ollut vuoteen 2016 asti työttömien työllistäminen määräaikaisiin työsuhteisiin palkkatuen avulla. Vuonna 2016 oli yhdistyksellä vielä 34 eri henkilöä toimenpiteissä, tukityöllistettyjä heistä oli 26 henkilöä. Työllistetyistä kuusi pääsi töihin vapaille markkinoille ja yksi henkilö lähti opiskelemaan. Työtehtäviä ovat olleet vanhusväestölle suunnatut palvelut mm. avustamiset, siivoukset, nurmikonleikkuut ja lumityöt. Yhdistys joutui lopettamaan työllistämistoiminnan vuoden 2016 loppuun mennessä, koska sopivia työntekijöitä ei enää löytynyt Te-toimistosta töitä tekemään.

Yhdistyksen toimipiste sijaitsee Suojalinnalla, Urheilutie 2. Toimisto löytyy toisesta kerroksesta.

Toisille yhdistyksille tarjottavat palvelut

Yhdistys tarjoaa muille pudasjärvisille yhdistyksille  toimistopalveluita, jotka liittyvät tukityöllistämiseen.Yhdistyksen kautta saa apua  esim. työntekijän haussa, palkkatukihakemuksissa, työsopimuksissa, vakuutuksissa, palkanmaksussa,  työ-ja palkkatodistuksissa ja verotukseen liittyvissä asioissa.

Lähtökohtana on, että tehdään työllistäminen muille yhdistyksille mahdollisimman helpoksi.

Toimistollamme on ammattitaitoinen toimistotyöntekijä, joka vastaa myös Työpetarin  paperiasioiden pyörittämisestä.

Eu-ruoka

Työpetari yhdistys on järjestänyt ja organisoinut Eu-ruokajakelun Pudasjärvellä jo kymmenen vuoden ajan. Valtakunnallista jaosta huolehtii TVY  jäsenyhdistystensä kautta vuodesta 1995 lähtien. Ruokajakelun rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnattu eurooppalaisen avun rahasto (FEAD) ja sitä hallinnoi Suomessa maaseutuvirasto (Mavi). Jakoja on ollut vuositasolla kaksi, joissa on jaettu yhteensä 10 000kg kuivamuonaa Pudasjärvellä.Paikalliset kauppiaat ovat vuorotellen lahjoittaneet kauppakassit, joihin tavarat pakataan.Jakopaikka on ollut Suojalinna. Yhteensä tuosta määrästä tulee n.1800-1900 kpl ruokakasseja jaettavaksi.

Vuoden 2017 ensimmäinen jako tulee huhtikuussa.

Yhteystiedot

Työpetarin toiminnanjohtaja Tuomo Jokikokko
puh.044 082 2130
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Työpetari ry:n omat sivut

Jaa kaverille

Powered by OrdaSoft!